Steeds meer producten worden in geharde toestand bewerkt. Voor veel producten vormt dit een probleem, immers niet alle producten zijn door middel van ‘slijpen’ te bewerken! En vanwege de hardheid van de materialen zorgden voorheen de traditionele draai- enfreesbewerkingen nogal voor problemen. Door verdere ontwikkeling in gereedschappen biedt Heudra Metaalbewerking een oplossing voor dit probleem, ook voor onderbroken sneden.

Dankzij uitgebreide testen met Keramiek, is het mogelijk om geharde materialen door middel van draaien en frezen te bewerken. Naast de introductie van de nieuwe Keramiek structuur, is het assortiment geometrieën uitgebreid. Hierdoor biedt Heudra Metaalbewerking een snelle en goede oplossing voor het bewerken van geharde materialen

Heudra Metaalbewerking heeft ook een nieuwe technologie ontwikkelt om met gecoate keramiek geharde draaidelen met onderbroken snede te bewerken. Geharde materialen van 55 HRC t/m 63 HRC kunnen nu ook met onderbroken snede worden bewerkt. Keramiek heeft normaal de eigenschap om bij onderbroken snede uit te breken. Door toepassing van een geschikte beitelhouder en bewerkingsvolgorde hebben wij de oplossing gevonden om geharde materialen van 62 / 63HRC te vlakken of diametraal af te draaien met een snede van 5 t/m 6 millimeter in één keer!

Wellicht kunnen we uw geharde product ook bewerken. Vraag ons voor de opties