RVS bewerken Een aantal vaste klanten van Heudra, zowel food als non-food, werken uitsluitend met RVS. Om deze klanten goed van dienst te zijn heeft Heudra Metaalbewerking een redelijke voorraad aan RVS asmateriaal liggen. RVS bewerken is een specialistisch werk wat wel voldoende kennis vraagt om op de juiste manier het gereedschap in te kunnen zetten.

Verschillende kwaliteiten als 303, 304 en 316 worden hier regelmatig bewerkt. De speciale 316 kwaliteit wordt veelal in de gasindustrie gebruikt omdat het goed tegen hoge temperaturen kan en bestand is tegen corrosie door zwavelzuur. Door het juiste gereedschap voor het juiste materiaal te gebruiken wordt de standtijd van het gereedschap ook hoger. Dit is weer gunstig voor zowel Heudra als voor onze klanten. Natuurlijk kunnen andere kwaliteiten ook worden bewerkt door Heudra Metaalbewerking.

RVS bewerken betekent voor ons, eerst de machines schoonmaken voor het materiaal wordt bewerkt en dit geldt met name voor de voedingsindustrie. RVS frezen betekent ook dat de spanen apart worden ingezameld omdat het materiaal over het algemeen genomen toch duurder is dan gewoon staal.

RVS is een afkorting van roestvaststaal dus geen roestvrijstaal. Vaak wordt gedacht dat roestvaststaal niet kan oxideren maar dit is onjuist. Door chemische vloeistoffen kan het materiaal alsnog gaan oxideren maar veel minder snel dan gewoon staal.

RVS bewerken RVS bewerken RVS bewerken